Με λίγα λόγια

Η περίοδος της εγκυμοσύνης και του θηλασμού χαρακτηρίζεται από αυξημένες ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Μεταξύ των παραγόντων που καθορίζουν τη θετική έκβαση μιας εγκυμοσύνης είναι η ισορροπημένη διατροφή τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια αυτής καθώς και η κατάλληλη αύξηση βάρους.

Παρομοίως, στη διάρκεια του θηλασμού οι ενεργειακές και θρεπτικές ανάγκες της θηλάζουσας παραμένουν αυξημένες καθώς οι διατροφικές ανάγκες του μωρού καλύπτονται μέσω του μητρικού γάλακτος.

Συνεπώς, μία ισορροπημένη διατροφή που θα καλύπτει τις θρεπτικές και ενεργειακές ανάγκες της γυναίκας και θα εξασφαλίζει τη σωστή διαχείριση του βάρους στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού κρίνεται απαραίτητη για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου-νεογνού.

Ο στόχος μας

Στόχος μας στην περίοδο της εγκυμοσύνης είναι η σωστή θρέψη της εγκύου προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη ανάπτυξη του εμβρύου, η κατάλληλη αύξηση του βάρους της γυναίκας και η αποφυγή προβλημάτων υγείας στη διάρκεια της κύησης (πχ Διαβήτης Κύησης, προεκλαμψία κλπ).

Στόχος μας στην περίοδο του θηλασμού είναι η υποστήριξη της γαλουχίας μέσω ενός εξατομικευμένου διατροφικού πλάνου που θα καλύπτει τις ενεργειακές και θρεπτικές ανάγκες της θηλάζουσας, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη ανάπτυξη του μωρού καθώς και τη  σωματική και ψυχική υγεία της μητέρας. Άλλωστε είναι ευρέως διαδεδομένα τα οφέλη του θηλασμού τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί, οπότε η διατροφική υποστήριξη αυτού κρίνεται υψίστης σημασίας!

Στο γραφείο μας λοιπόν μπορούμε να σας βοηθήσουμε μέσω διατροφικών προγραμμάτων που υποστηρίζουν θρεπτικά την εγκυμοσύνη ή/και τη γαλουχία.

Η διαδικασία

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθούμε.