Με λίγα λόγια

Ο ρόλος της διατροφής σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις είναι πολύ σημαντικός. Αξίζει να σκεφτούμε ότι εκατοντάδες χιλιάδες θάνατοι το χρόνο οφείλονται σε ασθένειες στις οποίες η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στη θεραπεία όσο και στην πρόληψη, όπως είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, τα αγγειακά-εγκεφαλικά και ορισμένοι τύποι καρκίνου.

Συγκεκριμένα, η σωστή και εξατομικευμένη διατροφή μπορεί να προλάβει την ανάπτυξη διαφόρων νοσημάτων, να επιβραδύνει την εξέλιξη παθολογικών καταστάσεων που ήδη έχουν αναπτυχθεί και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής ατόμων με χρόνιες και ανίατες παθήσεις. Συνεπώς, η διατροφική υποστήριξη ατόμων με παθολογικές καταστάσεις είναι απαραίτητη.

Ο στόχος μας

Στόχος μας είναι η σωστή διατροφική καθοδήγηση προκειμένου να βελτιώσουμε παθολογικούς δείκτες, να ενισχύσουμε την υγεία του ασθενούς, να υποστηρίξουμε τη θρέψη του, να επιβραδύνουμε την εξέλιξη της ασθένειάς του, να προλάβουμε την ανάπτυξη νοσημάτων στο μέλλον και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής του.

Λαμβάνοντας υπόψιν το ιατρικό και φαρμακευτικό ιστορικό του ατόμου, βιοχημικές και αιματολογικές εξετάσεις, ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά, την ικανότητα σίτισης και τις διατροφικές του συνήθειες σχεδιάζουμε διατροφικά προγράμματα που θα καλύπτουν τις ανάγκες του σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, θα βελτιώνουν την πορεία της νόσου και θα ενισχύουν την ποιότητα της ζωής του.

Η διαδικασία

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθούμε.