Μαρίνα Μορφιάδου - M.Sc. ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ

Η Μορφιάδου Μαρίνα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Σπούδασε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο «Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής», τη χρονική περίοδο 2010-2014.

Έπειτα παρακολούθησε την εκπαίδευση πάνω στην αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών και παχυσαρκίας στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών, τη χρονική περίοδο 2014-2015.

Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με θέμα «Σακχαρώδης Διαβήτης και Παχυσαρκία», στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη χρονική περίοδο 2016-2019.

Στη διάρκεια της πρακτικής της άσκησης, απασχολήθηκε στο τμήμα διατροφής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Αλεξάνδρα», όπου παρακολούθησε τη διατροφική υποστήριξη κυρίως διαβητικών ατόμων και γυναικών σε περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλασμού, καθώς και στο τμήμα διατροφής του Αντικαρκινικού-Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας», όπου συμμετείχε στη διεπιστημονική ομάδα υποστήριξης καρκινοπαθών ασθενών με στόχο τη βελτίωση της θρέψης και την αποφυγή της καρκινικής καχεξίας.

Ακόμη, στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης, απασχολήθηκε στην εταιρεία catering Join Caterers, όπου εκπαιδεύτηκε στις διαδικασίες πιστοποίησης ISO μιας επιχείρησης και ανέλαβε τη διατροφική ανάλυση συνταγών της εταιρείας. Επιπλέον, απασχολήθηκε στη Λέσχη Φιλίας Νέου Κόσμου «Η Ανάληψη του Κυρίου», ως διαιτολόγος, όπου ανέλαβε τη διατροφική συμβουλευτική και παρακολούθηση ηλικιωμένων ατόμων.

Από το Φεβρουάριο του 2020 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Περιστέρι, όπου εργάζεται ως διαιτολόγος-διατροφολόγος βοηθώντας τα άτομα να βελτιώσουν τον τρόπο διατροφής τους, την υγεία τους και συνεπακόλουθα την ποιότητα της ζωής τους.

Συγκεκριμένα, αναλαμβάνει την παρακολούθηση και τη διατροφική υποστήριξη ατόμων με διατροφικές διαταραχές, γυναικών στην περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, ατόμων με παθολογικές καταστάσεις που χρήζουν και ιατρικής φροντίδας (πχ δυσλιπιδαιμίες, υπέρταση, ηπατοπάθειες, νεφροπάθειες, σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 ή 2, αυτοάνοσα νοσήματα, καρδιαγγειακές παθήσεις κλπ), αθλητών, παιδιών και εφήβων που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα και γενικότερα ατόμων που επιθυμούν να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες στοχεύοντας σε μια καλύτερη εικόνα σώματος αλλά ταυτόχρονα και σε μια καλύτερη κατάσταση υγείας.

Αγαπά ιδιαίτερα το επάγγελμά της γιατί θεωρεί ότι μέσα από αυτό της δίνεται η ευκαιρία να βοηθάει τους ανθρώπους να βελτιώνουν τη σχέση τους με την τροφή και να διαμορφώνουν τις συνθήκες για μια ποιοτικότερη ζωή. Πιστεύει έντονα στο ρόλο που διαδραματίζει η διατροφή ενός ατόμου στη ζωή του και στο γενικότερο αίσθημα ευεξίας και γι’ αυτό θεωρεί πως η φροντίδα της διατροφής αποτελεί μία ένδειξη φροντίδας, σεβασμού και αγάπης προς τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ενδιαφέρεται πολύ για τη συνεχή επιμόρφωση πάνω σε θέματα διατροφής και γι’ αυτό έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια και ημερίδες του Ιατρικού Συλλόγου, της Ένωσης διαιτολόγων-διατροφολόγων Ελλάδος, της διαβητολογικής Εταιρείας, του πανελλήνιου συλλόγου διαιτολόγων – διατροφολόγων καθώς και τα εκπαιδευτικά προγράμματα (Scope Schools) σχετικά με την παχυσαρκία, της παγκόσμιας ομοσπονδίας παχυσαρκίας (World Obesity Federation).

Απώτερος σκοπός της είναι η αλλαγή της αντίληψης που επικρατεί αναφορικά με τη δίαιτα ως μέσο «εκδίκησης» του λαίμαργου και ασυγκράτητου εαυτού μας και η προσέγγιση της δίαιτας ως μέσο αυτοφροντίδας και αποδοχής. Κι αυτό γιατί η τροφή είναι το φάρμακό μας όπως είπε κι ο Ιπποκράτης.  Η τροφή λοιπόν θα πρέπει να είναι φίλος μας κι όχι εχθρός μας!