Με λίγα λόγια

Ο ρόλος της διατροφής στην αθλητική απόδοση είναι αναμφίβολα πολύ σημαντικός. Οι αθλητές έχουν μεγαλύτερες ανάγκες σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, ανάγκες που μάλιστα διαφοροποιούνται ανάλογα με το άθλημα και με την προπονητική φάση στην οποία βρίσκονται.

Συνεπώς, η σωστή διατροφική υποστήριξη της άσκησης είναι απαραίτητη προκειμένου να αυξήσουμε την απόδοση σε ασκήσεις ποικίλων χρόνων και διαφορετικών εντάσεων, να μειώσουμε το χρόνο και να ενισχύσουμε το βαθμό της αποκατάστασης, να μεγιστοποιήσουμε τη μυϊκή πρωτεϊνοσύνθεση και να βελτιώσουμε την προπονητική προσαρμογή.

Ο στόχος μας

Στόχος μας στην αθλητική διατροφή είναι να υποστηρίξουμε τον αθλητή μέσω εξατομικευμένων διατροφικών προγραμμάτων. Η διατροφή διαμορφώνεται ανάλογα με τον τύπο και τη διάρκεια της άσκησης αλλά και με το στόχο του κάθε ατόμου.

Πιο συγκεκριμένα, η επαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών και υδατανθράκων, η κάλυψη των αναγκών σε μικροθρεπτικά συστατικά σημαντικά για την αθλητική απόδοση (όπως σίδηρος, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, βιταμίνη D, βιταμίνη C κλπ), ο σωστός χρονικός σχεδιασμός των γευμάτων πριν, στη διάρκεια και μετά την προπόνηση, η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής και η σωστή ενυδάτωση είναι σημαντικοί παράγοντες που λαμβάνουμε υπόψιν όταν σχεδιάζουμε το διατροφικό πλάνο.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως η σωστή διατροφή συνεργιστικά με την άσκηση μπορεί να φέρει το μέγιστο αποτέλεσμα.

Η διαδικασία

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθούμε.