ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 15 ΚΟΜΜΑΤΙΑ:

  • 250 γραμμάρια μαργαρίνη φυτική
  • 1 φλιτζανάκι του εσπρέσο στέβια
  • 3 αυγά με τους κρόκους και 3 ασπράδια σκέτα
  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ολικής άλεσης κατά προτίμηση)
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα
  • 1 βανίλια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα με 2% λιπαρά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα χοντροκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κοσκινίζεις το αλεύρι με το μπέικιν και χτυπάς τη μαργαρίνη με τη στέβια. Προσθέτεις έναν έναν τους κρόκους και στη συνέχεια τη βανίλια, το ξύσμα, το γάλα και το κονιάκ ή το χυμό πορτοκαλιού. Χτυπάς τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνεις στο μείγμα με τη ζάχαρη και με το αλεύρι, ανακατεύοντας με σπάτουλα. Ρίχνεις και τα αμύγδαλα ή σταγόνες μπίτερ σοκολάτας. Αλείφεις με μαργαρίνη ένα ταψί νούμερο 30 και αδειάζεις το μείγμα. Μην ξεχάσεις το νόμισμα. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά. Αφήνεις την πίτα να κρυώσει και αφαιρείς από το ταψί.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΤΕΜΑΧΙΟ: 288