ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 16 ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

  • 2 κ. της σούπας κακάο
  • 250 γρ. μπισκότα digestive χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • 4 μπανάνες
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ. του γλυκού μέλι
  • Λίγες σταγόνες στέβια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ (προαιρετικά)

  • τριμμένη καρύδα, κακάο, τρούφα ή ξηρούς καρπούς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Βάζετε στο μπλέντερ τις μπανάνες με το κακάο και τις πολτοποιείτε.
  • Προσθέτετε 1 κ. του γλυκού μέλι και λίγες σταγόνες υγρής στέβιας (προαιρετικά) στο μείγμα με τις μπανάνες και το κακάο
  • Προσθέτετε το στο μείγμα 250 γρ. τριμμένα μπισκότα χωρίς προσθήκη ζάχαρης (ή σπασμένα με το χέρι)
  • Ανακατεύετε τα υλικά όλα μαζί και αφήνετε το μείγμα να παγώσει στην κατάψυξη. Αν τακτά χρονικά διαστήματα (περίπου κάθε 20 λεπτά) βγάζετε το μείγμα από την κατάψυξη και το ανακατεύετε.
  • Μόλις το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό φτιάχνετε τρουφάκια τα οποία τα περνάτε από ινδοκάρυδο ή κακάο ή τριμμένους ξ. καρπούς.
  • Διατηρείτε τα τρουφάκια στο ψυγείο!

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙ (χωρίς την επικάλυψη) (Περίπου 58 γραμμάρια το ένα τρουφάκι):

  1. ΕΝΕΡΓΕΙΑ: 114 θερμίδες
  2. ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ: 2 γραμμάρια
  3. ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ: 19,78 γραμμάρια
  4. ΛΙΠΑΡΑ: 3,27 γραμμάρια