Για όσους προσέχουν τη διατροφής τους και προσπαθούν να περιορίσουν τη ζάχαρη αλλά αγαπούν τα γλυκά! Μία συνταγή πεντανόστιμη, ιδανική για σνακ στη δουλειά, για το δεκατιανό των παιδιών στο σχολείο αλλά και για τον απογευματινό σας καφέ. Μία συνταγή που περιέχει φυτικές ίνες από τις μπανάνες, αντιοξειδωτικά από το κακάο αλλά και αντιμικροβιακές ουσίες από το μέλι. Μία συνταγή με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χωρίς επεξεργασμένα σάκχαρα! Δοκιμάστε τη και δε θα χάσετε!

Υλικά:

  • 130 γρ. αλεύρι ολικής
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο (210 γρ)
  • ½ κ. του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι μέλι (300 γρ.)
  • 3 κ. της σούπας κακάο
  • 1 κ. του γλυκού μπέικιν
  • 3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι
  2. Μόλις τις λιώσουμε και γίνουν πολτός προσθέτουμε σε αυτές τα 3 αυγά και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικιν και τις βανίλιες
  4. Προσθέτουμε το μέλι και το καλαμποκέλαιο και αναμιγνύουμε με το σύρμα
  5. Προσθέτουμε το κακάο και το αλεύρι, κοσκινισμένα και ανακατεύουμε με το σύρμα έως ότου ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Ίσως χρειαστούμε λίγο λιγότερο αλεύρι, θα το δείτε με το μάτι. Θα πρέπει να σχηματιστεί ένα μείγμα ελαφρώς υγρό όπως είναι το κλασσικό μείγμα για κέικ
  6. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα
  7. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνου στους 180 βαθμούς, στον αέρα για περίπου 30 λεπτά (ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε και ανάλογα με το φούρνο σας, στα 20 λεπτά ψησίματος ρίξτε μια ματιά στο γλυκό να δείτε αν έχει γίνει)
 ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (35 ΓΡ.)
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal)120
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (γρ)12,51
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ (γρ.)1,32
ΛΙΠΑΡΑ (γρ.)7,48