Όπως είναι γνωστό ο τομέας της ψυχολογίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη διατροφή των ανθρώπων. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι διατροφικές επιλογές και συνήθειες των ατόμων εξαρτώνται άμεσα από τη συναισθηματική τους κατάσταση. Έτσι όσο κινητοποιημένος και να είναι κάποιος για να αλλάξει τη διατροφή του, συχνά η ψυχολογική του κατάσταση στέκεται εμπόδιο στην προσπάθεια αυτή. Απαραίτητη λοιπόν για μια ολοκληρωμένη και πιο αποτελεσματική παρέμβαση στη διατροφή των ατόμων, είναι και η ένταξη της ψυχολογικής υποστήριξης. Μέσω αυτής θα εκπαιδευτούν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, σε συνδυασμό με την εκμάθηση τεχνικών που θα τους βοηθούν να ελέγξουν τις παρορμήσεις τους και να μείνουν προσηλωμένοι στους διατροφικούς τους στόχους.

Στα πλαίσια της παροχής πολύπλευρης υποστήριξης, η διαιτολόγος Μορφιάδου Μαρίνα εντάσσει στις προσφερόμενες υπηρεσίες του γραφείου της την ψυχολογική υποστήριξη, μέσω της συνεργασίας της με την ψυχολόγο Msc Μορφιάδου Βασιλική.

Η Μορφιάδου Βασιλική σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ τη χρονική περίοδο 2015-2019. Ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Αντιμετώπιση Εξαρτήσεων- Εξαρτησιολογία” στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ τη χρονική περίοδο 2020-2022. Μέσα από αυτή την εκπαίδευση διδάχτηκε και για τις διατροφικές διαταραχές, ως κομμάτι των συμπεριφορικών εξαρτήσεων, κινώντας της έτσι το ενδιαφέρον να ασχοληθεί με τον κλάδο της ψυχολογίας στη διατροφή. Είναι εξειδικευμένη στις διατροφικές διαταραχές, έχοντας ολοκληρώσει την εκπαίδευση πάνω στην αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών και παχυσαρκίας στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (Master Practitioner in Eating Disorders). Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης έχει εργαστεί στο τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, διεξάγοντας ομαδικές συνεδρίες συμβουλευτικής σε ενήλικες. Έχει εργαστεί εθελοντικά στο Π.Γ.Ν. Αττικό Νοσοκομείο. Εκεί συμμετείχε σε διεπιστημονικές συναντήσεις, καθώς και στη χορήγηση ψυχομετρικών τεστ στους ασθενείς. Επιπλέον έχει εργαστεί και στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθηνών, όπου αντικείμενο ασχολίας της ήταν η εξέταση της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών και η συμβουλευτική γονέων. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων με αντικείμενο τη συμβουλευτική και ειδικότερα τη συμβουλευτική σε θέματα διατροφικών διαταραχών. Στόχος της στις συνεδρίες είναι η κατανόηση και η αποδοχή του κάθε ανθρώπου, με σεβασμό στις ανάγκες του και τις επιθυμίες του. Μέσα από τη θεραπευτική σχέση, επιθυμεί να βοηθήσει το θεραπευόμενο να αντιληφθεί τις δυνατότητες του και να τις εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Ιδιαίτερα όσον αφορά τον τομέα της διατροφής, κύριο μέλημα της είναι να βοηθήσει το άτομο να αντιληφθεί με ποιον τρόπο η ψυχολογία του επηρεάζει τη διατροφή του, να τον εκπαιδεύσει στο να αποκτήσει έλεγχο στα συναισθήματα και τις παρορμήσεις του συμβάλλοντας έτσι στο μέγιστο δυνατό διατροφικό αποτέλεσμα.

Κόστος πακέτου: 80 ευρώ ο μήνας (με προπληρωμή)

Υπηρεσίες που παρέχονται στο πακέτο:

  • 2 συνεδρίες το μήνα με τη διαιτολόγο Μορφιάδου Μαρίνα (ανά δεκαπενθήμερο)
  • 2 συνεδρίες το μήνα με την ψυχολόγο Μορφιάδου Βασιλική (ανά δεκαπενθήμερο)