Αν θέλεις ένα σνακ για μετά την προπόνηση αλλά ταυτόχρονα ακολουθείς vegetarian ή vegan διατροφή ή νηστεύεις, τότε αυτά τα μπισκοτάκια είναι ιδανικά για εσένα! Με πολύ πιο μεγάλη πρωτεϊνική περιεκτικότητα από τα κλασσικά μπισκότα του εμπορίου, πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλά σε σάκχαρα, είναι το καλύτερο σνακ για μικρούς και μεγάλους!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ  17  ΜΠΙΣΚΟΤΑ (περίπου 29-30 γραμμάρια το ένα)

  • 2 μέτριες μπανάνες, λιωμένες (περίπου 260 γρ. και οι δύο μαζί)
  • 120 γρ. vegan πρωτεΐνη (εγώ χρησιμοποίησα την amino amino muscle synthesis με γεύση βανίλιας)
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 100 γρ. ταχίνι
  • 100 γρ. μέλι
  • 1 κ. του γλυκού κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Λιώνεις τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
  • Αναμιγνύεις τις λιωμένες μπανάνες με το ταχίνι, το μέλι, τη σκόνη πρωτεΐνης και την κανέλα. Ανακατεύεις καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτεις την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύεις
  • Πλάθεις με το χέρι (φορώντας γάντια γιατί κολλάει λίγο η ζύμη) 17 μπισκοτάκια και τα τοποθετείς στη λαδόκολλα.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, στους 180 βαθμούς, στον αέρα

 

 

ΑΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ (29 γρ.)

ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal)

111,86

ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (γρ)

11,02

ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ (γρ.)

6,82

ΛΙΠΑΡΑ (γρ.)

4,5