ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 15 ΜΕΡΙΔΕΣ:

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΒΑ:

  • 250 γρ. σιμιγδάλι (1 ½ φλιτζάνι περίπου)
  • 170 γρ. ελαιόλαδο (1 φλιτζάνι)
  • 100 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο χωρίς φλούδα και χτυπημένο στο μούλτι (2/3 φλιτζάνι)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

  • 750 γρ. νερό (3 και ¾ φλιτζανιού)
  • 2 φλιτζάνια υποκατάστατο ζάχαρης (πχ στέβια 1:1)
  • Λίγη βανίλια
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 2 γρ. κανέλα (1 κ. του γλυκού)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε μια κατσαρόλα προσθέστε όλα τα υλικά για το σιρόπι και αφήστε να πάρουν μια βράση. Μόλις πάρει μια βράση το σιρόπι αφήστε το ακόμα 5 λεπτά και βγάλτε το στην άκρη.
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βάλτε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέστε το σιμιγδάλι. Ανακατέψτε μέχρι να πάρει χρώμα. Έπειτα ρίχνετε λίγο-λίγο το σιρόπι και ανακατεύετε μέχρι ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Προσέχετε μην καείτε κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
  • Τέλος προσθέστε τα αμύγδαλα και βάλτε τον χαλβά σε μια στρογγυλή ή μακρόστενη φόρμα.
  • Απολαύστε με κανέλα από πάνω ή και τριμμένη κουβερτούρα!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

 ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (90 ΓΡ.)
    ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal)                      180
    ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ                      (γρ)                     11,4
   ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ (γρ.)                        3
      ΛΙΠΑΡΑ (γρ.)                      13,6