ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 15 ΜΕΡΙΔΕΣ:
ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΒΑ:
- 250 γρ. σιμιγδάλι (1 ½ φλιτζάνι περίπου)
- 170 γρ. ελαιόλαδο (1 φλιτζάνι)
- 100 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο χωρίς φλούδα και χτυπημένο στο μούλτι (2/3 φλιτζάνι)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
- 750 γρ. νερό (3 και ¾ φλιτζανιού)
- 2 φλιτζάνια υποκατάστατο ζάχαρης (πχ στέβια 1:1)
- Λίγη βανίλια
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
- 2 γρ. κανέλα (1 κ. του γλυκού)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μια κατσαρόλα προσθέστε όλα τα υλικά για το σιρόπι και αφήστε να πάρουν μια βράση. Μόλις πάρει μια βράση το σιρόπι αφήστε το ακόμα 5 λεπτά και βγάλτε το στην άκρη.
- Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βάλτε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέστε το σιμιγδάλι. Ανακατέψτε μέχρι να πάρει χρώμα. Έπειτα ρίχνετε λίγο-λίγο το σιρόπι και ανακατεύετε μέχρι ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Προσέχετε μην καείτε κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
- Τέλος προσθέστε τα αμύγδαλα και βάλτε τον χαλβά σε μια στρογγυλή ή μακρόστενη φόρμα.
- Απολαύστε με κανέλα από πάνω ή και τριμμένη κουβερτούρα!
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (90 ΓΡ.) | |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal) | 180 |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (γρ) | 11,4 |
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ (γρ.) | 3 |
ΛΙΠΑΡΑ (γρ.) | 13,6 |