ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ
Δεν πειράζει να ξεφύγω και λίγο…γιορτές είναι άλλωστε…το αξίζω άλλωστε να χαλαρώσω στη διατροφή μου τώρα που χαλαρώνω γενικότεραΜπορώ να χαλαρώσω λίγο στη διατροφή μου αλλά δε χρειάζεται να αφεθώ ολοκληρωτικά και τις 2 εβδομάδες των γιορτών. Άλλωστε το νόημα των γιορτών είναι να περάσω όμορφα με αγαπημένα μου πρόσωπα και όχι να αντλήσω απόλαυση μόνο από το παραπάνω φαγητό
Όταν βρίσκομαι σε τραπέζια με πολλές λιχουδιές και αφθονία φαγητών θέλω να δοκιμάσω από όλα και από λίγοΜπορώ να εντοπίσω τα εδέσματα που ξέρω ότι μου αρέσουν και να αρκεστώ σε αυτά. Άλλωστε τα υπόλοιπα ίσως και να μη μου αρέσουν.
Δεν μπορώ να αρνηθώ τα κεράσματα των γιορτών γιατί φοβάμαι ότι θα προσβάλω τον άλλονΜπορώ να μην πάρω κάποιο κέρασμα αν πραγματικά δεν το θέλω και να το αρνηθώ ευγενικά…μπορώ να πω ότι προσέχω τη διατροφή μου και να ευχαριστήσω τον οικοδεσπότη. Μπορώ επίσης να πάρω το κέρασμα και μετά να το δώσω σε κάποιον άλλον. Όποια δικαιολογία και να πω αν μιλήσω ευγενικά και με χαμόγελο δεν πρόκειται να παρεξηγηθεί κανένας.
Κι αν φάω λίγο παραπάνω τί έγινε; Γιορτές είναι άλλωστε!Μπορώ να σταματήσω την κατανάλωση φαγητού όταν νιώσω ότι είμαι πλήρης. Το γεγονός ότι είναι γιορτές και χαλαρώνω από όλες τις υποχρεώσεις δε σημαίνει και ότι πρέπει να φάω υπερβολικά.
Τώρα που είναι γιορτές δεν υπάρχει περίπτωση να πάω για άσκηση.. είναι η μοναδική ευκαιρία να κάνω δουλειές που δεν προλαβαίνω τον υπόλοιπο χρόνοΤώρα που είναι γιορτές και έχω λίγο παραπάνω χρόνο αξίζει να αφιερώσω λίγο από αυτόν και στον εαυτό μου με το να φροντίσω την άσκηση του σώματος μου. Ας πάω λοιπόν για έναν περίπατο τώρα που μπορώ γιατί τον υπόλοιπο χρόνο μου είναι πιο δύσκολο.
Αφού χάλασα τη διατροφή μου στο γιορτινό τραπέζι δεν έχει νόημα να συνεχίσω να προσέχω τη διατροφή μου. Αφού τη χάλασα την προσπάθεια με αυτό το γιορτινό τραπέζι ας συνεχίσω να υπερκαταναλώνω, να το ευχαριστηθώ τουλάχιστον.Σε καμία περίπτωση δεν χαλάει τη διατροφική προσπάθεια τόσων μηνών το ένα ή τα δύο γιορτινά τραπέζια του χρόνου. Όσο πιο γρήγορα λοιπόν επιστρέψω στο διατροφικό μου πλάνο τόσο πιο γρήγορα θα σώσω την κατάσταση.