Τα σχολεία άνοιξαν και οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία τους. Μέσα σε όλες τις έγνοιες των γονιών ήρθε και πάλι να προστεθεί η αγωνία για το τί θα δώσουν για κολατσιό στα παιδιά τους. Κι όμως σας έχω τη λύση: αλμυρά κουλουράκια που πέρα από πεντανόστιμα είναι ταυτόχρονα και πολύ υγιεινά καθώς δεν έχουν ζάχαρη ούτε βούτυρο, έχουν ελάχιστες θερμίδες και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Δοκιμάστε τα και δε θα χάσετε!

ΓΙΑ 30 ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ:

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (260 γραμμάρια)
  • ½ κούπα ηλιέλαιο (120 γρ.)
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 καρότα τριμμένα (περίπου 100 γρ.)
  • ¼ της κούπας νερό
  • λίγο σουσάμι για πασπάλισμα, προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά μας μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιογενής εύπλαστη ζύμη. Στη συνέχεια πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα και στο μέγεθος που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε επάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αν θέλουμε μπορούμε να τα περάσουμε από σουσάμι προτού τα τοποθετήσουμε στη λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου ένα τέταρτο.

 ΑΝΑ ΤΕΜΑΧΙΟ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ (kcal)65,83
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (γρ)6,91
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ (γρ.)1,07
ΛΙΠΑΡΑ (γρ.)3,8